Ergonomhuset

« Tillbaka

Ergonomhuset-Wellnet-ICA: Nytt samarbete

Nytt samarbete inom Förebyggande hälsovård: Må-Bra-produkter on line för bättre liv – och arbetsliv.  

Den 18 mars lanserades Wellnets portal för ICAs ca 4 miljoner kunder med kort. Läs mer: www.ica.se/wellnet 

Ergonomhuset i Göteborg är nu leverantör till Wellnets portal för arbetsgivare/medarbetare med följande On line tjänster:

  • eLearning Stressa mindre – Sov bättre™ - webbaserad Stress- och Sömnskola för datorn, läsplattan och telefonen som i Single Case-studier visat sig ge goda effekter vid såväl stress- som sömnsvårigheter.

  • eLearning Datorergonomi™ - webbaserat program för datorn, läsplattan och telefonen som i Chalmersstudie visat sig ge minst 4 förändringar i arbetssättet.

  • Självskattning: Din arbetsplats - digitaliserad Riskanalys on line av komfort, besvär och stress/påverkan. Direkt grön-gul-röd feedback som kan motivera till förändring.

  • Sömnprofil – Registrera sömnen en vecka medvetandegör hur Du sover.

  • Konsultation/rådgivning on line via Skype: Tips för effektivare, mindre belastande arbete vid datorn samt minskad stress och bättre sömn med ex återkoppling av Sömnprofil inkl tips och råd för förändring

I samband med starten av samarbetet med Wellnet lanserar nu Ergonom-huset sina webbaserade Online-utbildningar i Stress- och Sömnhantering och Datorarbete i en ny form - helt skärmoberoende.

Detta innebär att programmen kan ses i såväl datorn, läsplattan som i telefonen. Välj själv! Detta möjliggör att man t ex kan göra en guidad avslappnings-övning på bussen eller på tåget. Förebyggande hälsovård direkt i Din telefon!

Programmen består av korta instruktiva filmer, där kunskap varvas med tips och övningar som hjälper Dig med avspänning och återhämtning i vardagen. Enkelt, effektivt med möjlig-het till repetition.

Tjänsterna Självskattning och Sömnprofil kompletterar programmen liksom Konsultation/ rådgivning via Skype.