Ergonomhuset

« Tillbaka

Pressrelease: Ergonomi on demand

Ergonomhuset lanserar nu ett unikt, interaktivt, webbaserat ergonomiprogram för personer som arbetar mycket vid datorn. Med applikationen eLearning Datorergonomi™ kan företag oavsett storlek, placering eller förkunskaper erbjuda sina medarbetare förebyggande ergonomi med garanterad kvalitet.

Centiro Soutions i Borås var ett av två pilotföretag som testade ergonomiprogrammet inför lanseringen. -Jag var positiv från första början och ser stora möjligheter med den här utbildningsmetoden, säger Eva Fröberg, chef för Human Resource på Centiro Colutions AB. Rätt utbildning är en investering och den här metoden skapar möjligheter till utveckling inom ämnet arbetsmiljö.
Genom den webbaserade metoden når man medarbetarna direkt vid deras egna skrivbord precis när de själva vill och har tid.
-Det här är ett nytt och modernt sätt att arbeta med förebyggande hälsovård i vårt datoriserade IT-samhälle, säger Suanne Hedin, VD för Ergonomhuset och initiativtagare till eLearning Datorergonomi™.
-Vi vill att medarbetarna på ett tidigt stadium skall bli medvetna om kroppens egna signaler. Med den här produkten kan de själva arbeta förebyggande för att undvika både sjukskrivningar och långvariga nack- ryggbesvär.

Vi presenterar för första gången eLearning Datorergonomi™ torsdagen den 10 september kl 15.00 - 16.30 på Gothia Towers.
Kontakta Ergonomhuset för mer information: info@ergonomhuset.se