Ergonomhuset

Pressrelease: Förebyggande hälsovård direkt i din telefon - Fyra appar för avspänning och återhämtning i vardagen

Ergonomhuset i Göteborg lanserar nu 4 nya iPhone appar:

  • Relax4Sleep!™
  • ComputerXercise!™
  • BreatheOut-Relax!™
  • BodyBalance!™

Apparna består av korta instruktiva filmer med tips och övningar som hjälper dig med avspänning och återhämtning i vardagen.  Förebyggande hälsovård direkt i din telefon!

Genom apparna får du hjälp att varva ner när du skall somna. Du får tips för att syresätta dina spända muskler vid datorarbete. Du får också råd och anvisningar för att hitta den avstressande djupandningen, samt övningar för att hitta balansen i din kropp och känna skillnaden mellan stressade och avspända muskler.

Länkar till apparna på Appstore:

http://itunes.apple.com/us/app/relax4sleep!/id488577941?mt=8

http://itunes.apple.com/us/app/computerxercise!/id497344136?mt=8

http://itunes.apple.com/us/app/breatheout-relax!/id497501008?mt=8

http://itunes.apple.com/us/app/bodybalance!/id497367313?mt=8


Inom kort lanseras apparna även på Android Market tillsammans med Ergonomhusets tidigare appar EnergyBoost-Relax!® och WorkRight-Computer!™.
För mer information kontakta:

Susanne Hedin VD, Ergonomhuset
031-84 50 20
070-655 40 80
susanne.hedin@ergonomhuset.se
www.ergonomhuset.se


Beskrivning av apparna:

Relax4Sleep!™

Sömn är det viktigaste sättet att återhämta sig på, men många har svårt att sova, bland annat på grund av stress. En förutsättning för god sömn är att vi kan varva ner och slappna av innan vi ska sova. Avspänningsträning som detta program handlar om har många fördelar: Andningen blir långsammare, muskelspänningen avtar, pulsen går ner, blodtrycket sjunker och stresshormonerna minskar - endorfinhalten och välbefinnandet ökar. Programmet fokuserar på 4 punkter som används som koncentrationspunkter för tankar och uppmärksamhet under den liggande övningen som tar 4 minuter.

ComputerXercise!™'

Ensidigt, statiskt och monotont arbete vid datorn kan ge besvär från hand-arm-skuldra-nacke, allt från att handen känns kall till utvecklade kroniska besvär. Detta beror bland annat på syrebrist i muskulaturen. Det är viktigt att ta korta pauser och ändra ställningen ofta under dagen för att fylla öka cirkulation och ge syre till muskulaturen samt att ta ut rörligheten i leder och muskler.

Här får Du tips på övningar för paus, variation och träning av framförallt nack-skuldermuskulaturen för att förebygga belastningsbesvär. Välj hela programmet eller dina favoritövningar och tidpunkt när du vill påminnas om övningarna. Varför inte låta hela arbetsgruppen göra övningarna samtidigt som ett roligt avbrott i datorarbetet?


BreatheOut-Relax!™

Det finns samband mellan andning och spänningar i kroppen, framförallt i axlar och käkar. Sådana spänningar ger en ytligare andning. Slappnar man av i axlar och käkmuskler så får man oftast med automatik en djupare andning med mellangärdet. Målet med övningarna är att du blir mer medveten om Din andning och kan slappna av bättre. De kan användas i olika situationer då du behöver varva ner.

BodyBalance!™

Syftet med BodyBalance är att bli medveten om spänningar i sin egen kropp och att känna skillnad när man är spänd och avspänd. Man ska lära sig att känna när andningen är djup och avspänd och genom övningarna i stående, sittande och liggande får man verktyg för att minska stress, spänning och smärta. Välj hela programmet eller sätt ihop ditt eget program med dina favoritövningar och välj tidpunkt när du vill påminnas om att göra övningarna.


vår kunskap : din hälsa