Ergonomhuset

« Tillbaka

Pressrelease: Ny iPhone app mot stress och spända muskler!

Är du stressad? Får du ofta värk i nacke och axlar? Har du svårt att varva ner och komma till ro när du skall somna? Nu kan du få hjälp när som helst direkt i din iPhone! Ergonomhuset i Göteborg lanserar nu en helt ny app för iPhone: ”EnergyBoost-Relax!™”.

Appen innehåller avspänning i 4 punkter för axlar, käkar, sittben och fötter. Det är just på de ställena som stressen slår till mot kroppen. Framförallt mot axlar och käkar, där stressen sätter sig i så kallade ”stressnästen”. iPhone appen hjälper dig att slappna av i spända muskler och även att kunna varva ner och somna bättre.
- 1/3 av alla svenskar lider av sömnsvårigheter och av dessa är hela 1/3 ungdomar mellan 16 och 24 år, säger Susanne Hedin, VD för Ergonomhuset. Sömnsvårigheter är idag klassat som en folksjukdom. Vi stressar dagtid och vi har svårt att få återhämtning.
-Sömnsvårigheter är ett symptom på stress. Och omvänt kan också stress vara symtom på sömnsvårigheter. Den nya iPhone appen ”EnergyBoost” ger möjlighet till avspänning och återhämtning och man kan använda den under sin arbetsdag, till exempel vid skrivbordet, eller där det passar bäst. På kvällen använder man den för att slappna av för att kunna somna lättare. ”EnergyBoost” är en 4Punktspaus™. De fyra punkterna i programmet använder man som koncentrationspunkter för sina tankar och uppmärksamhet under den sittande övningen. Övningarna i appen medvetandegör andning, spänning och avspänning i kroppen och tar inte mer än 4 minuter. Man har möjlighet att kombinera övningen med ljudeffekter från naturen eller lugn musik och man kan också välja mellan kvinnlig eller manlig speakerröst på olika språk.
-”EnergyBoost” avleder stora ljudintryck, säger Susanne Hedin. Sitter man i ett kontorslandskap så tar det mjuka ljudet och den stilla övningen bort den stressande ljudmattan.

För mer information om iPhone appen kontakta:
För mer information kontakta:
Susanne Hedin
VD, Ergonomhuset

031-84 50 20, 070-655 40 80
susanne.hedin@ergonomhuset.se

Vår kunskap : Din hälsa
www.ergonomhuset.se