Ergonomhuset

Face It! Bell's Palsy-Training™

Plötsligt drabbad av ansiktsförlamning? Det finns hopp! Börja träna nu!

Syftet med appen är att förmedla kunskap kring perifer ansiktsförlamning och hur Du kan komma igång med träning på egen hand. För att säkerställa att det är perifer ansiktsförlamning Du har krävs alltid läkar-undersökning. Därefter kan Du kontakta sjukgymnast för behandling/träningsråd. Appen kan vara ett mycket effektivt stöd i träningen.

Perifer ansiktsförlamning – Bell’s pares, drabbar plötsligt men symtomen kan utvecklas efterhand: många vaknar med ena ansiktshalvan förlamad. Orsaken är ofta okänd.

Appen Bell´s Palsy-Training™ innehåller frågor och svar kring perifer facialispares, bakgrund till hur man kan träna och specifika övningar kopplade till de muskler som blivit försvagade.

Viljemässig styrning över rörelser är viktigt. Den neuromuskulära träningen är modifierad efter PNF – Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering. Metoden gör att musklerna stimuleras för bättre, effektivare svar.

 
Face It!

Med hjälp av appen underhåller Du känslan för rörelser i ansiktet, får igång musklerna – och framförallt – gör något själv åt Din situation.

Appen Bell´s Palsy-Training™ bygger på lång erfarenhet av behandling av perifer ansiktsförlamning och forskning som visar att det aldrig är för sent att börja träna!  Om Du glömmer att träna en period, kan Du alltid komma igen med ny träning!

Bell´s Palsy-Training™ är framtagen av Susanne Hedin som är BSc*, leg.sjukgymnast/ ergonom och IPNFA** Senior Instructor. Hon har lång erfarenhet av behandling vid ansiktsförlamning och har även gjort vetenskapliga studier på träningen.

Innehållet är granskat av:

Hasse Ejnell, Docent, Överläkare, Öron-, näs- och halsverksamheten Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg.( Introduktion och Fakta)

Kristin Stjerna, BSc, Leg. sjukgymnast, IPNFA Advanced Instructor, Haute école de Santé (Heds), Geneve, Schweiz (PNF, Träningsprogram och Tips).

* Bachelor of Science

** International PNF Association

Innehåll:

  • Introduktion
  • Fakta: Frågor och svar
  • Modifierad träning enligt PNF-Metoden
  • Muskulatur
  • Träningsprogram för ansiktet
  • Tips

Språk: Svenska, engelska

Pris: SEK 99

 


Ladda ner: