Ergonomhuset

Relax4Sleep!™

Sömn är det viktigaste sättet att återhämta sig på, men många har svårt att sova, bl.a. på grund av stress. En förutsättning för god sömn är att vi kan varva ner och slappna av innan vi ska sova. Avspänningsträning som detta program handlar om, har många fördelar: Andningen blir långsammare, muskelspänningen avtarpulsen går ner, blodtrycket sjunker, stresshormonerna minskar - endorfinhalten och välbefinnandet ökar. Även lugna aktiviteter och fasta rutiner kan ge liknande avspänningseffekt.

Appen Relax4Sleep!™ kan medvetandegöra Dig om spänning - avspänning i Din kropp och hur Du andas. Den liggande övningen kan göras både för avspänning och nedvarning under dagen och som förberedelse innan man lägger sig. Förbered Dig för sömn.

Innehåll: 

Liksom övningen i sittande, EnergyBoost-Relax!™, är den liggande övningen uppbyggd på 4 punkter (fötter, bäcken/säte, axlar och käkar) med medveten andning, dvs långa, djupa andetag. 

relax4Sleep

De fyra punkterna skall Du använda som fokusering för att släppa orostankar och stänga ute intryck från omgivningen under den här liggande övningen.

4Punktspausen™ i liggande tar ca 4 min. Om Du gör övningen på dagen, avsluta gärna genom att sträcka på hela kroppen. Gör Du den på kvällen, ligg kvar och känn hur skönt det är att somna!

En kort instruktionsfilm visar övningen. Välj mellan kvinnlig eller manlig speakerröst. 

Möjlighet finns att kombinera med ljudeffekter från naturen eller lugn musik. 

Språk: Engelska

Pris:ca SEK 8:-

Ladda ner: